Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dergisi; Sanat, Tasarım, Sanat Eğitimi, Sanat Bilimleri, Sanat Eleştirisi, Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım, Müzecilik alanlarına ilişkin, bu alanlarla ilişkili disiplinlerarası yaklaşımlara açık, nitelikli araştırma derleme ve incelemeleri bir araya getirmeyi, güncel, farklılaşan bakış açılarını görünür kılarak akademik bilimsel çalışmalara katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Yılda iki kez yayınlanan ulusal, hakemli bir dergidir.
Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dergisinde; Güzel Sanatlar, Sanat Bilimi, Fotoğraf, Tasarım (Endüstriyel Tasarım, Grafik Tasarım, Sahne ve Kostüm Tasarımı, Tekstil ve Moda Tasarımı, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Görsel İletişim Tasarımı) Müzik, Sahne Sanatları, El Sanatları, Geleneksel Sanatlar, Sanat Eğitimi, Sanat Eleştirisi, Göstergebilim, Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım, Sanat Eseri Konservasyon ve Restorasyonu, Müzecilik ve Müze Eğitimi, alanlarında yapılmış çalışmalar kabul edilir. Dergide bu alanlarla disiplinlerarası ilişkiler kuran araştırmalara da yer verilmektedir.
· Çalışmanın başında makale başlığı ve yazar adından sonra makalenin amacını, kullanılan yöntemleri ve çalışmada yer alan hususları belirten ve en fazla 250 sözcükten oluşan Türkçe özet metni, ardından makaleye ilişkin en az 5 anahtar sözcük yazılmalıdır.
· Türkçe özet ve anahtar sözcüklerden sonra makalenin İngilizce başlığı ile en fazla 250 sözcükten oluşan İngilizce özet metni (Abstract başlığı ile) ve makaleye ilişkin İngilizce anahtar sözcük yer almalıdır.
· Makalenin tamamında Times New Roman yazı karakteri kullanılmalıdır.
· Ana metin Times New Roman yazı karakteri kullanılarak 12 punto ile yazılmalıdır.
· Makale başlığı 15 sözcüğü geçmeyecek şekilde her sözcüğü (bağlaçlar hariç) ilk harfi büyük, diğerleri küçük harflerle sayfa ortalanarak yazılmalı, başlığın alt satırına yazarın adı ve soyadı, birden fazla yazar olması durumunda yazarların ad ve soyadları yan yana gelecek şekilde, 11 punto ile yazılmalıdır. Yazarın akademik unvanı, çalıştığı kurum (Üniversite, Fakülte/Enstitü, Bölüm şeklinde) ve elektronik posta adresi dipnot olarak ve 9 punto ile yazılmalıdır.
· Gönderilecek makaleler Microsoft Word programında ana metin 12 punto, Birden çok: 1,25 satır aralığı ve iki yana yaslanmış olarak yazılmış olmalıdır. Özet (Abstract) ise 10 punto ve tek satır aralığı ile yazılmalıdır.
· Makale uzunluğu ekler ve kaynakça dahil 6000 sözcüğü geçmeyecek şekilde hazırlanmalıdır.
· Sayfa boyutları; Genişlik:16,5 cm ve Yükseklik: 24 cm olmalıdır.
· Kenar boşlukları üst 2,5 cm, sağ 2 cm, sol 2,5 cm, alt 2.5 cm ve paragraflar arası aralık önce 0 nk, sonra 6 nk olmalıdır.
· Girintiler; sağ ve sol: 0, ilk satır 1 cm olmalıdır.
· Dipnotlar 9 punto ile yazılmalıdır.
Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dergisi, bilimsel bilginin gelişimi açısından yayın etiğine büyük önem atfetmektedir. Bu açıdan, Yayın Etiği Komitesi (COPE) ve Açık Erişim Dergiler Dizini (DOAJ) gibi kuruluşlar tarafından belirlenmiş Akademik Yayıncılıkta Şeffaflık ve Örnek Uygulama İlkeleri’ne bağlı kalarak, burada belirlenmiş akademik ve etik standartlarla uyumlu bir şekilde yayıncılıkta yanlış uygulamaların önüne geçmeyi taahhüt eder.
Bu dergi açık ve ücretsiz akademik yayıncılık ilkesine bağlı olduğundan, yazarlardan makale işleme ve gönderme ücretleri talep edilmez.
Tüm içeriğe internet sayfası üzerinden herhangi bir kısıtlama ve gecikme olmaksızın yayın tarihinden itibaren tam metin olarak erişilebilir.
Lütfen makalenizi göndermeden önce aşağıdaki ilkeleri ve derginin Yazı Koşullarını dikkatli bir şekilde okuyun. Bu ilke ve kurallara uymayan makaleler yazara iade edilebilir.
AÜGSF Dergisi, Yazı Koşullarına ek olarak aşağıda belirtilen ilkelere bağlı olarak yayın yapmaktadır:
Bir makalenin dergide yayınlanabilmesi için makaleye ilişkin en az iki hakem tarafından olumlu görüş bildirilmiş olması gerekmektedir. Yayınlanmak üzere gönderilen yazıların şekil ve içerik yönünden ön incelemesi yayın kurulu tarafından yapılır. Uygun görülen çalışmalar, bilimsel yönden değerlendirilmek üzere, yayın kurulu tarafından belirlenen çift-kör, bağımsız ve önyargısız hakemlik (peer-review) ilkelerine göre en az iki hakem tarafından değerlendirilir. Hakemlerden birinin olumlu diğerinin olumsuz GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ DERGİSİ görüş bildirmesi durumunda editör tarafından üçüncü bir hakemin değerlendirmesine başvurulur. Üçüncü hakemin de olumsuz görüş bildirmesi halinde veya ilk iki hakemin olumsuz görüş bildirmesi halinde yazı yayınlanmaz ve yazara iade edilir. Son karar Dergi Yayın Kuruluna aittir.